Ett hett pizzatips i Stockholm från mig idag.
Efter jobbet for jag och min man runt på stan
för att fixa det sista
inför morgondagens bröllop,
(som är med 50-tals tema.)
var vi helt slut och sjönk ner på pizzerian
som inte har något namn...
Trion bakom "Cheap Monday"
har startat en surdegs-pizzeria.
Björn och Sanna Atldax och Karl Grandin,
som är formgivare, designers och serieentreprenörer.
Pizzerian ligger på Upplandsgatan.
Jag gillar deras koncept,
inredningen är bokstavligt talat avskalad,
tapeterna är nedrivna och betongväggarna
slipade med bara tunna färgskikt intakta.
Det finns hela 14 sittplatser
vilket gör den väldigt liten och charmig.
De serverar surdegspizzor
med enkla ingredienser.
Degen, som alltså är gjord på surdeg var jättegod,
tunn och spröd
med lagom mycket kant enligt mig.
Utbudet är inte stort,
på menyn hittar man ca 10 olika pizzor
och tre olika val av dryck...
Väldigt skönt för mig som alltid har beslutsångest :D
Basen på pizzorna
är antingen provolone-ost eller mozzarella.
Bland fyllningarna,
som alla är av bättre delikatesskaraktär,
finns bla rosettsalami, bayonneskinka,
timmermanskorv och surkål.
Jag gick loss på ställets dyraste pizza (120 kr)
på den var det var tomat,
Den var jättegod och jag gillade att jag kunde äta hela
utan att må illa efteråt.
Det fanns även en efterrättspizza
med äpple och aprikosglaze,
men den hoppade vi.
Det märks att de är designers som ligger bakom
för de har så
snygga pizzakartonger,
här illustrationen är från pizzakartongerna.
Öppettiderna får dock tas med en nypa salt,
och de har ingen telefon
så man kan inte ringa och boka bord,
eller beställa pizza.
Har man tur är det öppet som det ska,
vilket är 11-18,
men det kan vara bra att ha en reservplan
ifall man har otur....
Jag rekommenderar alla att gå dit,
det är en riktig pärla.
♥
Johanna
Det låter ju helcoolt. Tänk att det funkar i sverige;)
SvaraRaderaLycka till i dag!!
Kramkram / Nettan
man blir imponerad av folk som hittar en egen nish!kram
SvaraRaderaTack snälla för tiset ha det toppen på bröllopet ser fram emot bilder love the 50 ties : ) kram Sofia
SvaraRaderaElsker pizza og denne ser god ut! Vi spiste hjemmelaget pizza i gpt med 4 oster og den var også himla god :)
SvaraRaderaKlem,
Signe
Åååå jag gillade konceptet att ha öppet lite hur som helst. Så är det nämligen hemma hos oss också. Jag brukar säga att Stallets öppettider är "när som". Ringer man bara innan så jag hinner baka, så kan vi ha öppet när som:)
SvaraRadera//Sussie
Låter som en toppenställe och lite skön inställning till sitt företagt/restaurang att inte ha någon telefon mm. TACK för tipset som kommas ihåg till nästa tripp till huvudstaden!
SvaraRaderaTrevlig Helg!
Kramar Bella
Charmigt med inställningen att de gör lite som de vill, och kanske håller öppettiderna! :-D Har aldrig provat surdegspizza, smakar det mycket annorlunda? Men efterrättspizza.. mnaje...
SvaraRaderaApropå tända levande ljus på sommarkvällarna. Här går ju solen aldrig ned om kvällarna, kanske att det är liiiiite mörkt så där vid halv ett på natten, så det är ingen idé att tända ljus!
Näää!! Det var det absolut mysigaste och charmigaste jag hört på länge! :) Sånt här älskar jag och ännu mer älskar jag när sånt här kommer till Sverige - vi behöver mer laid back stil här...:):)
SvaraRaderaJag sitter och ler jättemycket här nu! :-)
Låter super, måste provas - pronto!
SvaraRaderaVilket riktigt trevligt ställe det låter som. Å pizzorna verkar supergoda!!! Det är kul att ramla över såna där pärlor med extra charm....... inte bara det gamla vanlig förväntade. Nästan så att det kan vara lite kul det där med de osäkra öppettiderna :-))
SvaraRaderaTack goa du för alla dina rara hälsningar!!!
Hoppas du får en skön helg!
Kram
Charlotte
TACK för det tipset! Det ska vi ta och spana in!
SvaraRaderaTack också för att du alltid lämnar så gulliga kommentarer. De värmer!
Ha en riktigt fin helg! Kram på dig.
Maria
Låter ju helt klart intressant! :-)
SvaraRaderaSådana ställen är guld värda och det är så häftigt när utbudet är begränsat men utsökt! Och vacker design till det, läckert!
SvaraRaderaAgneta kram
jag har oxå ätit där, håller med dig- riktigt goda. / T.J
SvaraRadera