onsdag, juli 11, 2012

Att äta ihjäl sig på bröllopsdagen

I går mina vänner besökte vi fashionabla Blasieholmen,
 som ligger strax intill Grand Hotell här i Stockholm.
Det är de prisbelönta Lux-krögarna Henrik Nordström,
 Peter Johansson och Daniel Frick som är grundare till restaurangen
Blasieholmens Akvarium och Restaurang,
som förkortas B.A.R  
Den är enkelt inredd som en stor saluhall, 
med lite industrikänsla,
så därför kanske det låter lite märkligt att vi valde att
 fira vår bröllopsdag här, men vänta bara...
Här kan man som gäst ta med sig sitt vinglas från bordet
 och komma fram och själva peka ut sin favorit 
i akvariet eller från saluhallsdisken...
Vi valde att sitta kvar vid bordet, 
för vi hade siktat in oss på deras
skaldjursfat med hummer som tillägg.
Snacka om att komma till himmelriket för alla
 oss skaldjursälskare!!!!!!!
det var ju bara såååå gott allting
och dessutom testade vi en ny Champangesort
som gjorde mig helt salig- alltså detta skulle jag kunna
 dricka istället för allt annat hela dagarna;)
jag som i vanliga fall inte ens tycker att
 Champange smakar gott....
om jag nu ska välja ut något som var mindre bra
 så var det väl dessa håriga ben från krabban;)
Ja när vi var klara hade vi var sin sån här vit hink,
 som i princip var fyllda med skal....
åååhh här är den igen- SÅ GOD!!!!!
efter en stund kände vi att lite sött skulle vi nog få i oss, 
vi hade fyra stycken kandidater som vi bara inte 
kunde välja emellan...
så vi beställde in alla fyra....
vår söta servitör kom med en stor bricka 
med bara efterrätter åt oss;)
Pistagesabayonne gratinerade röda bär, 
med sötmandelglass:
nygräddad rabarberpaj med himmelskt god vaniljsås
Färska jordgubbar, med grädde och vaniljglass
den kylda krusbärskompotten gluffsade vi visst i oss 
utan att fota, men ni ser den på brickan.
Alla var supergoda,
 så det var nog tur att vi tog dem allihop;)
Ja som ni kanske förstår så åt vi upp halva lönen,
men det var det värt, vi älskar mat både jag och mannen min
så att lyxa till det och äta och dricka riktigt gott,
det tycker vi är ett bra sätt att fira vår tredje bröllopsdag på!
Kram
Johanna

13 kommentarer:

  1. Jag dreglar!!
    Det stället måste jag prova.
    Ser himmelskt ut=))

    Kram Hannis

    SvaraRadera
  2. Himlarns mumsigt - jag har aldrig ätit hummer, mest för att jag inte riktigt fattar hur man ska göra. Måste ta en snabbkurs någon gång för jag älskar ju skaldjur. :-)

    SvaraRadera
  3. Även jag, får nog göra mig en paj. Det är det enda jag har hemma...

    kramen

    SvaraRadera
  4. Förutom Champagne dårå, det har jag alltid hemma!

    SvaraRadera
  5. Grattis på bröllopsdagen! Gud vad gott det ser ut! : )

    SvaraRadera
  6. Grattis på bröllopsdagen.Bara så gott ser det ut.Ha en skön dag.Mys och njut.Kramar Rita ♥

    SvaraRadera
  7. Ojojoj så mycket gott, vilken dag!
    Nä varför välja när man kan ta allt :) det kan det vara värt ibland!

    Ha det fint, kram Marie-Louise

    SvaraRadera
  8. Oj, oj. oj! Ser ju hur smaskigt ut som helst..

    SvaraRadera
  9. Säger Grattis till dom tre åren!!
    Förstår att det var gott...ser himmelskt ut!!
    Jag älskar också skaldjur..kanske beror på att jag har dom såå nära..:)
    Önskar dej en fortsatt underbar dag!!
    Kram Annika

    SvaraRadera
  10. Men de ser ju helt ljuvligt gott ut...Nja en del hade jag nog fått droppa när de gäller skaldjur då. Men jag ska definitivt pröva drickat. Man lever bara en gång såå njut ni...

    Kram Lisa

    SvaraRadera
  11. Ser ut att ha varit en underbar dag! Lägger dessutom platsen till besökslistan! Tack! Kram

    SvaraRadera
  12. Vilket ställe, helt underbart. Ett stort grattis till er dag oxå.
    Kram mamma C

    SvaraRadera
  13. Såå underbart gott det ser ut! Wow! Och ni gjorde rätt i att unna er det. Fantastiskt ställe!
    Kram!

    SvaraRadera