Här kommer repris på en favorit
som jag brukar göra till adventsfikat!
"Pepparkaksruta
med
färskost och lingon"
Till 16 rutor
200g smör
4 dl socker
4 ägg
3dl gräddfil
4 dl vetemjöl
2-3 msk pepparkakskrydda
2 tsk bikarbonat
Glasyren
200 g färskost jag tog philadelphiaost
50g smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2-3 dl frysta lingon till garnering.
1. Sätt på ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör och socker pösigt.
Rör ner ett ägg i taget.
Tillsätt gräddfilen.
Blanda samman mjöl, pepparkakskrydda och bikarbonat.
Rör ihop allt till en smet.
3. Lägg bakplåtspapper i en långpanna.
Häll i smeten.
grädda i 30 minuter.
4. Rör samman alla ingredienserna till glasyren.
5. Låt kakan svalna helt och bred sedan på glasyren.
Skär kakan i rutor och strö över lingon.
Så gott det låter!
SvaraRaderaMjuk pepparkaka är godare än hårda, tycker jag.
Ha en bra måndag, kram
Vilken härlig julstämning man får här inne hos dig!
SvaraRaderaKram Linda
Låter mumsigt!
SvaraRaderaKram från Australien♥
Det ser gott ut!
SvaraRaderaHa en fin dag. Kram Kicki
Hej Johanna!
SvaraRaderaÅ vilken kaka,ser så fin ut.
Det måste jag prova.
Riktigt snygga ljusstakar du gjort.
Önskar dej en finfin dag.
Kram Anette
God morgon vännen, önskar dig det samma. Å det där lät/ser gott ut, mums. Ska jag försöka prova, eller får jag sätta Barnen på det, hihi
SvaraRaderaKramkram<3nettan
Det där såg inte helt fel ut, hade smakat bra till
SvaraRaderaförmiddagsfikat!
Fin dag till dig/åsa
Detta låter som något man måste prova. Kul med annorlunda. :)
SvaraRaderaKramar Kicki
Hej
SvaraRaderaLåter härligt gott
ska testa...
kram
sansdra
Oj, oj, oj så gott det ser ut!
SvaraRaderaLÅTER LJUVLIGT, KÄNNER LUKTEN ÄNDA HEM TILL SMÅSTADEN:)!
SvaraRaderaHA DET BÄST!
KRAM ♥ CC
Åh så gott det låter och ser ut, tack för recept kram
SvaraRaderammmmmm vad gott det verkar;) Tack för receptet och tack för din så snälla kommentar inne hos oss;)
SvaraRaderaÖnskar dig en härlig eftermiddag/kväll
Men gud så mumsigt det låter. Tack snälla för receptet.
SvaraRaderaKram mamma C